fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El periodista i escriptor Pere Francesch Rom presenta a Cornellà el seu darrer llibre "Gainsbourg i Dalí, moi non plus" . Un relat que indaga en la relació que mantenien aquests dos artistes. L’acte serà el divendres, a les 19h, a la llibreria Pati Blau.

El relat de Pere Francesch Rom compta amb documentació i testimonis propers a Dali i a Gainsbourg: des d’amics personals de Dalí, com Antoni Pixot; o una de les parelles de Gainsbourg, Jane Birkin, entre d’altres. Per donar tots els detalls, hem entrevistat l’autor del llibre, Pere Francesch Rom: 

 

Còmics Cornellà lliura els premis del 35è concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. Maribel Conejero, de Granada, és la guanyadora del primer premi per la seva obra "Animal". La jove estudia història de l’art i té la intenció de dedicar-se al món de les historietes professionalment. La guanyadora del premi absolut del certamen cornellanenc valora molt positivament la oportunitat que representa per als joves talents un concurs com aquest. Encoratja a tots els dibuixants a participar. Escoltem les seves paraules, després de rebre el guardó:

 

En aquesta edició destaca la presència d’autores femenines. De fet, les guanyadores de totes les categories són dones. Aquest any s’ha estrenat un nou premi, separant en dues categories d'edat els participants més joves. Daniela Olivares Jorge, de 13 anys, ha guanyat en la categoria Júnior per l'obra "Melodia de primavera"; i Alba Ibáñez Rodríguez, de 16 anys, s’enduu el premi Juvenil per l'obra "Prejudicis".

Hi ha hagut un total de52 participants en el certamen, quaranta d'ells en la categoria absoluta. La participació gairebé és paritària, amb 28 nois i 24 noies entre totes les categories, i incloent dibuixants i guionistes. Les millors obres presentades es poden veure en l'exposició del Castell fins a l’1 de desembre. 

L’Historietista professional, Jaime Martín, ha rebut el 26è premi IVÀ. La seva trajectòria professional està plena de reconeixements amb nominacions i premis a festivals com el d’Angoulême o el Saló del còmic de Barcelona, el darrer com a Millor obra nacional amb "Jamás tendré 20 años" a l’any 2017.

Els seus còmics s’han publicat a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, els Països Baixos, Suècia, Dinamarca, Brasil, Canadà i els EE.UU. La seva àmplia trajectòria es complerta amb la seva tasca com a professor a l’Escola Joso, ha col·laborat en projectes de disseny gràfic, editorial i corporatiu; i ha sigut director artístic al sector dels videojocs. El Cornellà Notícies ha estat present al lliurament dels premis i ha pogut parlar amb Jaime Martín per valorar aquest reconeixement: 

 

 


L’Ajuntament de Cornellà organitza la primera edició de la jornada "Tothom Juga". Un projecte que té com a objectiu donar visibilitat a totes les accions que es desenvolupen al municipi per promocionar l’esport inclusiu. La cita és diumenge, a partir de les 10h, a la Plaça de l’Església. S’aprofitarà l’acte també per donar la benvinguda a Cornellà a Marcos Bajo, un jove amb discapacitat visual que passarà per la ciutat en la seva volta solidària. L’objectiu de Bajo és donar a conèixer la malaltia rara que pateix i recaptar fons per a la seva investigació. Per donar tots els detalls de la primera edició del "Tothom Juga",hem entrevistat el regidor delegat d’Esports a l'Ajuntament de Cornellà, Enrique Vanacloy: 

 

L’Associació Crear Cornellà celebra avui la Nit Gòtica. Una Fira d’encants esotèrics amb activitats, tallers i degustacions gastronòmiques. La ciutadania podrà conèixer també algunes nocions sobre cartomància, herbes i pocions, entre d’altres.

Els visitants de la fira gòtica podran gaudir d’actuacions de màgia, demostracions dels petits diables i manualitats infantils. La fira comença a les set del vespre, a la Plaça dels Enamorats. Per donar tots els detalls, hem entrevistat l'Antoni Flores, president de Crear Cornellà.

“Un home i una comunitat cristiana” és el llibre que es presenta aquesta tarda, al Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto. És un monogràfic que repassa els cinquanta anys d’aquesta agrupació cristina que va fundar Joan Garcia Nieto. L’acte serà a les 19h i comptarà amb la presència del jesuïta Francesc Riera, qui parlarà del paper de Garcia Nieto en aquesta comunitat cristiana cornellanenca.

El llibre ha estat elaborat pels membres d’aquesta comunitat, qui repassen amb testimonis i documents escrits l’evolució de l’agrupació, des de la seva fundació l’any ’74 i fins l’actualitat. Per conèixer més detalls d’aquest monogràfic, hem entrevistat dos membres d’aquesta comunitat cristiana que també han participat en la confecció del llibre. Són Dolors Freixenet i Alfons Cuixart.

El president i fundador de l’empresa de moda sostenible ECOALF ha estat el ponent de la conferència d’aquest matí del Cornellà Creació Fòrum. Aquesta companyia fa coses tan increïbles com transformar en roba el plàstic i la brossa que es troben els mariners en alta mar. ECOALF està expandida en diferents costes del món, entre elles, el Meditarrani i part de l’oceà Pacífic. El Cornellà Notícies ha estat present a la conferència i hem pogut entrevistar el seu responsable, Javier Goyeneche. 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions