fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Protecció Civil demana molta precaució amb l’ús dels petards, durant la revetlla de Sant Joan. Una de les principals recomanacions és comprovar les categories dels coets per conèixer a partir de quines edats estan indicats. És important que les menors d’edat no manipulin la pirotècnia sense la supervisió d’un adult.

Protecció Civil també aconsella comprar els petards només en establiments autoritzats. A més, recorden que a Cornellà estan totalment prohibides les fogueres a tot el terme municipal. Davant de qualsevol dubte, la ciutadania pot consultar totes les recomanacions a través de l’Aplicació Mòbil de Seguretat Ciutadana. En cas d’incident, cal trucar al 112. Diana Colominas és tècnica de Protecció Civil a l’Ajuntament de Cornellà.

Cornellà celebra la Revetlla de Sant Joan amb una quinzena de festes a càrrec de les entitats i associacions del municipi. Les activitats començaran amb la baixada de la Flama del Canigó, que donarà pas a la resta de revetlles per commemorar la nit més llarga de l'any.

Dediquem la recta final del nostre informatiu a fer un reconeixement a la Penya Dominó. Concretament, al qui ha estat fins ara el seu president: Antonio Martín. Al març, anunciava el seu comiat al capdavant d’aquesta entitat i presentava el seu substitut: Jordi Martínez. Amb aquest canvi de presidència, queden al darrera vint-i-sis anys de feina. La Penya Dominó és un projecte que va començar a finals del 86 amb l’objectiu de cohesionar Sant Ildefons. Un objectiu que ens explicarà ara amb més el seu antic president.

L’Associació en Defensa dels Animals de Companyia de Cornellà, ADACC, celebra demà la segona fira animalista de la ciutat. La cita tindrà lloc a la Plaça Catalunya des de 17h a 24h. Comptarà amb la participació de 29 associacions en defensa dels animals, que han organitzat diferents activitats de conscienciació sobre les adopcions i els abandonaments. En aquesta segona edició de la fira animalista la ciutadania podrà gaudir amb tallers, concursos, gastronomia vegana, tallers infantils i quatre concerts.

Les persones interessades en adoptar un animal de companyia podran informar-se del procés i veure, in situ, algun dels gossos o gats que necessiten una família. També hi haurà un taller sobre ensinistrament i educació canina; photocall i recollida de material i pinso que els cornellanencs i cornellanenques tinguin per casa i que ja no facin servir. Durant la festa també es podrà col·laborar amb la Guàrdia Urbana de Cornellà comprant els escuts solidaris a favor de la investigació del càncer infantil. Maria Ríos, responsable d'Adacc, dóna tots els detalls

L’Orfeó Catalònia organitza un concert solidari a favor dels infants de Katana, una regió molt pobre del Congo. El concert serà dissabte, a partir de les 19:30h, per recaptar fons a favor de l’Associació Marc Palmès.

L’objectiu d’aquest concert és recaptar diners pel manteniment del menjador social que la ONG té al Congo. D’aquesta manera, amb el preu de l’entrada, es garantirà un àpat digne al dia a aquests infants. Per conèixer els detalls d’aquesta activitat solidària, hem entrevistat una de les responsables d’aquesta ONG, Eva Labarta.

El cornellanenc Carlos Blanco ha rebut el premi del públic El País en la 16ª edició del concursJameson Notodofilmfest pel seu curtmetratge Lentejas. Ha estat el curt més votat dels 811 curtmetratges que es presentaven de 17 països diferents.

Aquest treball narra una escena quotidiana entre una mare i la seva filla, que acaba esdevenint en la revelació d’un secret que marcarà la seva relació. És un homenatge de l’autor a totes aquelles dones que dediquen la seva vida a cuidar dels altres. Les seves actrius han estat també molt aclamades. Margarita Asquerino va ser finalista al premi a la millor actriu i al millor paper femení. El propi autor de Lentejas, el cornellanenc, Carlos Blanco, dóna tots els detalls.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions