fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El 99% de les morts d’infants per ofegament a piscines es podria haver evitat, si aquests haguessin estat vigilats pels seus tutors. Així ho constata un expert en seguretat aquàtica. Els socorristes aconsellen les armilles salvavides, més enllà dels típics flotadors o “manguitos”, també demanen molta prudència amb els infants, tot i que sàpiguen nedar. A les piscines de Can Mercader i del Parc Esportiu Llobregat hi ha un mínim de tres socorristes per atendre qualsevol accident, però la seguretat dels més petits és una responsabilitat de tots.

Per conèixer més dades sobre la seguretat a les piscines, hem entrevistat Ion Mundín, coordinador a Catalunya de l’empresa Emergencias 7000, que s’encarrega de contractar els socorristes de les piscines municipals de Cornellà.

Els joves espanyols s’inicien en el consum d’alcohol als 14 anys. Així ho afirmen diversos estudis sobre la consumició d’alcohol en el nostre país, com  l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies; i el del propi Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat. Precisament, en l’època estival, on augmenta el temps de lleure, és important recordar al jovent cornellanenc la importància de tenir uns hàbits de vida saludable.  És un reportatge de Selena Ramos:

La poeta cornellanenca, Júlia Bel, actua aquest vespre al Castell per presentar el seu espectacle "Or". El públic podrà gaudir d’una instal·lació poètica, és a dir, d’un recital participatiu. Bel estarà acompanyada per la violoncel·lista Fina Silvestre. L’actuació de Júlia Bel és una producció de l’Atelier de la Poesía Flotante i s’emmarca a la programació de les Nits d’Estiu. És un recital obert a tota la ciutadania i totalment gratuït. Comença a les 22h, al Castell. Per donar tots els detalls d'"Or" en entrevistat la pròpia poeta, Júlia Bel. 

 

Les paneroles i les rates són les plagues que més preocupen a Cornellà aquest estiu. Tot i les altes temperatures d’aquests mesos, però, la seva presència als carrers de la ciutat no és significativa. Des del departament de salut del consistori, però, s’han desenvolupat campanyes d’actuació i controls per disminuir la seva incidència.

A nivell particular, han augmentat els avisos per xinxes de llit.  Altra plaga especialment activa aquest estiu als parcs és la de vespes. Tot i l’alarma generada en les darreres setmanes per la vespa asiàtica, des de salut afirmen que aquesta espècie no s’ha detectat encara a Cornellà i recorden que és una espècie no agressiva amb les persones. Joan Solanes és el director tècnic de Radan Desintec, l’empresa encarregada del control de plagues a Cornellà: 

 

Protecció Civil desenvolupa una campanya de conscienciació relativa a la prevenció de focs a l’estiu. De fet, fa un parell de setmanes, concretament el 8 de juliol, una hectàrea de vegetació agrícola i urbana va cremar-se a Cornellà. És un espai a tocar amb l’A2 al seu pas per la nostra ciutat que es va sofocar ràpidament però que va interrompre el servei dels ferrocarrils de la Generalitat durant un temps.

La investigació de l’incendi continua oberta, però segons van publicar alguns mitjans de comunicació, una cigarreta llançada per la finestra d’un cotxe podria ser la causa. Precisament, aquesta és una de les recomanacions de Protecció Civil: evitar llençar qualsevol objecte per les finestres dels cotxes a la carretera, especialment si són cigarretes o ampolles de vidre. També està prohibit fer barbacoes des del 15 de març i fins el 15 d’octubre en espais rurals. Per ampliar-nos tota aquesta informació, hem entrevistat Diana Colominas, tècnica de Protecció Civil a l’Ajuntament.

L’entitat Foment de Cultura organitza aquest diumenge una Festa de l’aigua. Aquesta és la quarta edició d’aquesta celebració, que combina la diversió pròpia de les activitats aquàtiques, amb música i cultura popular.

La festa començarà a les 11h a la Plaça Pau Casals, davant de la nova escola Ignasi Iglesias. Al llarg del matí i fins les 14h, hi hauran tallers per a totes les edats i festa de l’escuma. Després, a partir de les 17h, hi haurà un cercavila amb la presència del drac d’aigua de l’entitat i amb una nova festa de l’escuma. Tot plegat, pensat per gaudir del diumenge en família i sobreviure a les altes temperatures d’aquests dies. Per ampliar tota aquesta informació, hem entrevistat Beatriz Ojeda, secretària de l’entitat Foment de la Cultura. 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions