fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Jaume Vidal ha rebut el premi d’Honor Ciutat de Cornellà. Vidal va néixer a Cornellà l’any 1940 i va treballar la major part de la seva trajectòria laboral com a torner a la Central de Cornellà d’Aigües de Barcelona. Aficionat al cinema i a la ràdio. Des dels anys 80 col·labora amb diverses emissores municipals fent programes de tertúlia cinematogràfica. Concretament a Ràdio Cornellà, amb el programa “Cinema des del Galliner”. I, d’altra banda, també en l’àmbit dels mitjans de comunicació de proximitat, en els darrers 10 anys, ha creat mitja dotzena de programes sobre salut mental al Baix Llobregat, començant pel programa “Espai 3” a la nostra ràdio local. La tasca desenvolupada a nivell local i comarcal en l’àmbit de la salut mental és el que han portat a en Jaume a rebre el Premi d’Honor Ciutat de Cornellà. Per valorar aquest guardó i la seva trajectòria, avui hem entrevistat el nostre company, Jaume Vidal: 

 

La 11ª edició dels Premis Ciutat de Cornellà es celebra aquest divendres. Uns guardons que reconeixen persones, entitats i empreses del municipi per la seva tasca vers el progrés i el civisme a la ciutat. En aquesta ocasió els premis d’Humanitats han recaigut en l’escriptora Empar Fernández i en l’Escola Sant Ildefons. Els premis d’Acció Cívica són per José Lluís Galé, per la seva vinculació al Club de Natació Cornellà; i per a l’AMPA de l’escola Virolai. Els premis d’Economia són per Manuel Cruz, de la botiga Cruz Ibérico i pel Restaurant Plats. Els premis reconeixements especials són per Tortell Poltrona i pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya a Cornellà. Finalment, els premis d’honor han recaigut enguany en Jaume Vidal, per la seva defensa en l’atenció i la inclusió de les persones amb malalties mentals; i pels Esplais de la ciutat, quan es commemoren 50 anys de l’educació en el lleure.

Al llarg d’aquesta setmana i de la propera al Cornellà Notícies, en col·laboració amb els programes l’Esport al Punt i Atrapats en la Cultura, repassarem aquests guardons a través d’entrevistes i reportatges amb els afortunats. Avui és el torn de parlar amb l’Escola Sant Ildefons que rep el premi d’Humanitats per la seva tasca al llarg dels 50 anys de vida del centre. El premi reconeix la seva feina en la innovació pedagògica i en l’arrelament al barri de Sant Ildefons. També se’ls destaca com a exemple pel seu impuls en la integració de l’alumnat nouvingut. Per valorar el premi, hem entrevistat, Elisabeth Porqueres, directora de l’Escola Sant Ildefons: 

 

Mujeres Alegres Festival es presenta aquest dissabte a Cornellà. Es tracta d’un grup de dones que es defineixen com alegre i feministes, que pretenen transformar la realitat a través de la cultura. Aquest nou grup vol convidar la ciutadania a reflexionar i debatre sobre el feminisme; i donar visibilitat a d’altres associacions i col·lectius. La presentació a Cornellà és demà a les 12h a l’Orfeó Catalònia. Per donar tots els detalls hem entrevistat una de les membres de Mujeres Alegres Festival, Laura del Valle: 

 

 

Comissions Obreres ha celebrat aquest matí una assemblea a Cornellà. En aquesta trobada el sindicat ha reclamat el compliment dels acords salarials en el diàleg social, la modificació de l’actual reforma laboral i la millora del sistema públic de pensions. Es tracta de la tercera assemblea celebrada pel sindicat arreu del territori català. Una cita a la que ha assistit el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco. El Cornellà notícies ha estat present a l’assemblea i el líder català del sindicat ha atès el nostre micròfon. Escoltem aquesta entrevista:

 

Cornellà va celebrar divendres la segona Jornada de l’Aliaça Cívica Contra la Pobresa. Una de les sessions principals de la cita era la conferència de Moisés Martín, economista i consultor. Sota el nom “Precarietat Laboral 4.0”, Martín va parlar sobre els nous reptes als que s’enfronta la societat a nivell laboral.

Moisés Martín considera que la sortida de la crisi no ha estat social. És a dir, que les classes mitjanes i baixes, que són les que més han patit les conseqüències econòmiques, són les que han quedat en una situació més vulnerable, tot i la recuperació econòmica. En aquest sentit, l’economista assegura que cal donar un nou enfocament al model laboral, tant pel que fa a la temporalitat com a la vesant tecnològica. El Cornellà Notícies va estar present a la seva ponència i va poder entrevistar Moisés Martín, economista i consultor: 

 

La metgessa especialista en medicina familiar i comunitària del CAP La Gavarra, Silvia Cobo, ha estar guardonada en els premis de la Sanitat del Baix Llobregat del 2018. Aquests reconeixements els atorga el Col·legi de Metges de Barcelona. La doctora ha estat reconeguda per la seva tasca de comunicació en atenció primària.

L’objectiu d’aquests premis és incentivar la recerca i la participació dels col·legiats, per revertir en una millora en els resultats de salut dels usuaris i l’eficiència dels serveis. La doctora Sílvia Cobo ha estat premiada per l’estudi “¿Ha de tractar-se la malaltia renal crònica com a prevenció secundària? Risc d’afectacions coronàries en malaltia renal crònica, diabetis i malaltia cardiovascular en individus d’entre 60 a 79 anys.” Per valorar el guardó i conèixer més sobre la seva feina, hem entrevistat la Doctora Cobo: 

 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions