fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El Llobregat publica la guia “Tasta, estiu al Baix  2020” . Es tracta d’una revista en format digital que permet conèixer recomanacions d’indrets que visitar a l’Hospitalet i el Baix Llobregat, per gaudir d’un estiu de proximitat. A través de la guia “Tasta, estiu al Baix  2020” es poden trobar recomanacions gastronòmiques, lúdiques i culturals, pensades per gaudir tota la família. A més de donar alternatives d’oci a la ciutadania, la guia té un doble objectiu: recolzar el sector turístic i cultural, especialment afectat per la crisi sanitària. Es poden cercar plans per temàtiques o per municipis. La guia es pot trobar a internet, a través de la pàgina web elllobregat.com/estiualbaix2020. És totalment gratuïta. Juan Carlos Valero és periodista, editor de BCN Content Factory i coordinador d’aquest guia: 

 

 

 

Avui és 23 de juliol, dia escollit per la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per celebrar el Dia del Llibre i de la Rosa a tots els municipis de Catalunya, atenent a la situació sanitària que es visqui a cada població. Tot i que a Cornellà, no estan previstes parades al carrer ni signatura de llibres, la llibreria Pati Blau amplia el seu horari i ha preparat una selecció de llibres pensats com a regal.

Per parlar del Dia del Llibre, tenim a l’altra banda del fil telefònic a Susana Álvarez, sòcia treballadora de la cooperativa Pati Blau de Cornellà.

Bona tarda Susana!

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha creat una unitat de rastrejadors, formada per treballadors municipals, per controlar les aglomeracions a l’espai públic i informar a la ciutadania sobre la necessitat del compliment de les mesures de seguretat davant el repunt de contagis de COVID-19.

Les unitats actuen en tots els barris de la ciutat i pretenen dissuadir les concentracions de més de 10 persones en l’espai públic. Si el diàleg i la informació no tenen efecte, la incidència es trasllada a la Guàrdia Urbana mitjançant l’app de seguretat.

Per conèixer millor com s’està organitzant aquesta unitat tenim a l’altra banda del fil telefònic a Emília Briones, Tinent d’Alcalde i regidora delegada de l’àrea de Presidència. Bona tarda!

Entrevista a Àngel Cerezo, arquitecte de Cream Estudio que ens explica el projecte paisatgístic realitzat al Parc de les Aigües que ha guanyat el premi Hispania Nostra.

Creu Roja Cornellà continua la seva tasca d’atenció a les persones més vulnerables i que s’han vist afectades per la crisi del coronavirus. Amb el rebrot de casos, l’entitat es mostra preocupada i desenvoluparà accions de conscienciació a través del seu voluntariat. L’ONG també mantindrà el seu servei d’atenció telefònica per respondre les necessitats de la gent gran o de les persones en risc d’exclusió.

Més enllà de les problemàtiques socials i econòmiques derivades de la Covid-19, Creu Roja Cornellà també continua fent els seus programes habituals d’acció humanitària. A través del Marc d’Atenció a les Persones, l’entitat detecta les principals problemàtiques i mancances de les persones que s’hi adrecen i les deriven als serveis concrets que requereixen per pal·liar la seva situació. Per donar els detalls de tot plegat, hem entrevistat via telefònica Joan García, president de Creu Roja a Cornellà: 

 

Les altes temperatures seran les protagonistes els propers dies. Unes condicions meteorològiques que poden ser molt perilloses per a la salut, provocant els denominats “cops de calor”. Es tracta d’un trastorn que apareix si ens exposem a temperatures molt elevades, provocant deshidratació, esgotament o agreujant malalties cròniques. Per prevenir els cops de calor es poden seguir unes recomanacions com ara evitar sortir al carrer o fer exercici físic en les hores centrals del dia, hidratar-se sovint i mantenir una alimentació saludable.

Els símptomes més freqüents dels cops de calor són: l’augment de la temperatura corporal superior als 40 graus, mal de cap, nàusees i vòmits, pell envermellida, sequedat a la pell, respiració accelerada o alteracions mentals, entre d’altres. En cas de patir un cop de calor cal refrescar-se, col·locar-se estirat i en un lloc amb ventilació. En cas de no millorar, és necessari demanar ajuda mèdica. Per donar tots els detalls dels cops de calor i de com prevenir-los, hem entrevistat Jose Gabriel Porras Ruiz, Gestor de Procés Clau d’Assistència Urgent i Cap de Servei d´Urgències a l’Hospital Moisès Broggi i l’Hospital General de l’Hospitalet:

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions