fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Cornellà i el conjunt de la zona metropolitana estan sota un episodi de prevenció de contaminació atmosfèrica per partícules. La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica ha detectat nivells alts de partícules en suspensió per l’arribada d’una onada de pols africà. Això suposa que, en la mesura de les nostres possibilitats, hem de reduir l’ús del transport privat.

L’episodi preventiu de contaminació atmosfèrica està activat des d’ahir i preveu que tingui una durada curta. Avui ja hauria de desaparèixer si es redueix l’ús del cotxe. La previsió meteorològica, però, és desfavorable pel que fa a la dispersió de les partícules.

Per conèixer què suposa aquesta alerta preventiva per a la població cornellanenca, hem entrevistat a Lluïsa Fendont, tècnica de medi ambient de l’àrea d’estudis i actuacions ambientals de l'Ajuntament.

La Agrupación de Veteranos de la U.E. Cornellà ha editat un llibre amb històries explicades pels seus protagonistes. A continuació, podeu escoltar l'entrevista de L'esport al Punt a Alfonso Morillas durant la Jordiada:

El Citilab acull una taula rodona sobre empreses amb vocació de retorn social. Aquesta trobada està organitzada per l’empresa In-best-ers, dedicada a la gestió d’inversions. L’objectiu de la cita és comentar i compartir amb d’altres persones el compromís de les companyies amb la societat i amb les causes solidàries amb les quals col·laboren. Aquesta activitat comença a les 19h i els assistent podran participar de forma activa. Les persones interessades poden confirmar la seva assistència al mail com@inbesters.com. Xavier Codinach és soci i fundador de l’empresa In-best-ers.

 

El departament de cultura posa en marxa una nova iniciativa, anomenada "Ajudan's a millorar", per obrir la participació ciutadana a la programació local. Per tal de promoure la implicació dels cornellanencs i cornellanenques, el consistori ha habilitat una enquesta concreta sobre els cicles Cornellà Escena i Cultura en família. Les persones que col·laborin també podran escriure suggeriments, millores i propostes sobre la programació cultural del municipi.

L’enquesta es pot trobar al web cornella.cat, a l’apartat de cultura.  La ciutadania també pot trobar algunes butlletes a les biblioteques municipals, a l’Espai d’Art Moritz, i al departament de cultura. També estan disponibles a les sales Ramon Romagosa, l’Orfeó Catalònia i a l’Auditori de Sant Ildefons. Pol Sannicolàs és tècnic de cultura a l’ajuntament: 

 

El periodista de La Vanguardia, cornellanenc de cor però resident a Vallirana, Raúl Montilla, ha presentat una biografia de Miquel Iceta. L’acte va ser ahir a la tarda, a l’Auditori de Sant Ildefons, amb la presència del líder socialista català i de l’Alcalde de Cornellà, entre d’altres militants del partit a nivell comarcal.

Raúl Montilla, que va començar la seva carrera com a reporter comarcal i que actualment és el responsable de seguir el PSC pel diari La Vanguardia, ha presentat el seu tercer llibre, el primer que no és una novel·la. Aquest monogràfic és una biografia lliure de la vida d’Iceta que ahir es va presentar. Anècdotes de la seva carrera política, experiències personals o els anys en què va ser regidor a l’Ajuntament de Cornellà són els aspectes que ha destacat Montilla en el seu darrer treball. El Cornellà Notícies va assistir a aquesta presentació i va recollir aquestes paraules de l’autor.

Els Dracs de Cua de Cornellà celebren el 20è aniversari de la seva presentació. Aquesta colla de Foment de la Cultura Popular estarà present a la presentació de la Jordiada per commemorar el seu aniversari.

Després del pregó, a càrrec de la Unió Excursionista de Catalunya a Cornellà, els 5 dracs de la colla faran un acte de foc i recuperaran la tradició del ball del drac. En aquesta festa dels Drac de Cua estaran presents les colles de gegants i de diablets, així com les gralles i els tabals dels geganters de la ciutat. Beatriz Ojeda és la secretària de Foment de la Cultura Popular a Cornellà:

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions