fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

La Mutualitat Veïnal Sinera celebra 25 anys de vida. Aquesta assegurança de decessos es va crear a Cornellà al 1994, arran de la mort d’un veí de Gavarra sense recursos ni família que pagués el seu enterrament. Va ser una iniciativa solidària del moviment veïnal que un quart de segle després s’ha convertit en una de les primeres assegurances de decessos en número de socis de Catalunya. Per commemorar el 25è aniversari, han canviat la seva imatge corporativa i la seva seu social ha tornat a Cornellà. És un reportatge de Verónica Tomico:

 

L’Associació de Familiars amb Infants amb Dificultats d’Aprenentatge organitza a Cornellà les Jornades Formatives de Dificultats Específiques de l’Aprenentatge. És una cita adreçada a famílies i professionals que pretén abordar l’educació inclusiva per aquests infants. Les jornades es porten a terme dissabte, a partir de les 9:30h, al Centre Cívic de Sant Ildefons.

Les Jornades Formatives DEA comptaran amb la presència de tres professionals que parlaran de les necessitats legislatives en l’educació per aquest col·lectiu; sobre la importància de la detecció precoç i sobre l’educació inclusiva, a través del projecte "Leeduca" per millorar la comprensió lectora. Per donar tots els detalls de l’activitat, hem entrevistat, Queti Porras, presidenta d’AFDA.

 

Un dibuix misteriós” és el títol del conte de Nadal que es presenta aquesta tarda al Castell. Aquest és un clàssic del desembre a Cornellà i el conte es lliura entre els escolars de la ciutat. Aquest any, la història ha estat escrita per la cornellanenca Júlia Tardà Fernández i il·lustrat per Carole Edet. I per conèixer els detalls d’aquesta presentació, avui hem entrevistat l’escriptora del conte. 

Els alumnes de sisè de Primària de l’escola Montserrat han organitzat una campanya de donació de sang, demà, a la biblioteca de la seva escola, concretament a l’edifici de color vermell. La recollida es portarà a terme en col·laboració amb l’associació Banc de Sang i de Teixits, que enviarà metges i infermers entre les 15:15h i les 20h.

Aquesta campanya de donació de sang forma part d’un projecte molt més ample que durant aquest trimestre estan desenvolupant a la classe. Es tracta de conèixer el cos humà i a banda de la campanya de donació de sang, també van visitar una exposició. Per conèixer el desenvolupament de la donació de sang de demà, avui hem entrevistat tres alumnes d'aquesta classe. Són Ariel Tapias, Daniel León i Khadija Ghanem. 

Disset cornellanenques han participat en el Taller de Ràdio que organitza aquesta emissora municipal coordinadament amb el Centre d’Informació i de Recursos de les Dones del municipi. Les alumnes són usuàries del Centre de la Dona i des del mes d’octubre fins avui, han après les nocions més bàsiques del món radiofònic. És una experiència que es porta a terme cada any i que resulta molt enriquidor per ambdues parts. Per conèixer les valoracions d’aquest taller de Ràdio Cornellà, hem entrevistat a les protagonistes del curs.

“Celebraré mi muerte” és el nom de l’espectacle de Marcos Hourmann, que explica la història d’un metge que tria ajudar una dona a morir amb dignitat. La sessió estarà presentada per Jordi Èvole i Alberto San Juan, diumenge a l'Auditori Sant Ildefons a partir de les 19h. És un espectacle que fa reflexionar sobre el dret a morir amb dignitat i sobre l’eutanàsia.

Precisament, arran d’aquest espectacle, l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya recorda que encara continua el debat per legalitzar l’eutanàsia al nostra país. Aquesta entitat, fundada al 1985, entre d’altres aspectes, reivindica la legalització de la mort digna, a més de divulgar el Document de Voluntats Anticipades i de defensar l’accés universal a les cures pal·liatives. Xavier Gol, cornellanenc, és el coordinador d’incidència Política d’aquesta entitat a nivell català.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions