fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El Museu Palau Mercader inaugura diumenge l’exposició “Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”.  És una mostra que explica com vivien i com morien els nostres avantpassats en l’Edat Mitjana i dóna a conèixer diferents aspectes de la seva vida quotidiana. És un treball del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Diputació de Barcelona y el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’ha basat en l’estudi de restes d’esquelets  trobats en jaciments arqueològics catalans.

L’exposició s’obre al públic diumenge, a les 12h amb una visita guiada per part de la comissaria de la mostra. Els dies 2 i 9 de febrer es portaran a terme dues activitats complementàries per a infants i famílies. Tant l’exposició com els tallers complementaris són gratuïts. Per donar tots els detalls hem entrvistat Anna Plans, Coordinadora de Patrimoni Cultural a l’Ajuntament de Cornellà: 

 

304 infants cornellanencs derivats dels Serveis Socials de l'Ajuntament s’han beneficiat de la campanya de recollida de joguines que desenvolupa Creu Roja Cornellà. Des del 23 de desembre del 2019 i fins el 5 de gener del 2020, 168 famílies han passat per l’ONG. Aquesta xifra és inferior en comparació amb els darrers dos anys. Aquest és un dels projectes més tradicionals de Creu Roja, que consisteix en recollir joguines noves o seminoves per després lliurar-les entre els nens i nenes més vulnerables de la localitat. En aquesta campanya, participen entitats, empreses i associacions locals. Una de les activitats més grans relacionada amb la recollida de joguines a favor de Creu Roja és la Cursa de Reis, organitzada el matí del 5 de gener. Aquest any, aquesta cursa, organitzada per l'entitat Corresolidaris, ha gairebé doblat les recaptacions.

Per conèixer més dades sobre la campanya d’aquest any, hem entrevistat Joan García, president de l’assemblea local de Creu Roja. 

Desitjos dels nens i nenes de Cornellà als Reis Mags

"Un dibuix misteriós", el conte de la Nit de Reis escrit i locutat per Júlia Tardà i il·lustrat per Carole Edet.

Si alguna família està pensant en demanar una mascota als Reis d’Orient, és important que tinguin en compte algunes recomanacions: cal adoptar sempre i assumir les obligacions que comporta la tinença responsable d’animals. Des de l’Associació d’Animalistes Sense Fronteres, ASASF, demanen consciència i una llei de castracions per evitar els abandonaments. Per parlar sobre aquesta qüestió, hem entrevistat Mari Carmen Ortega, col·laboradora d’ASAF i responsable de les seves xarxes socials: 

 

200 famílies cornellanenques, aproximadament, es beneficiaran aquest Nadal de la campanya "Els seus drets en joc" de Creu Roja. Com ja sabran, és un dels projectes més veterans de l’ONG que es porta a terme a nivell nacional i que consisteix en recollir joguines noves o semi noves per després lliurar-les entre els infants més vulnerables. Cada nen i nena, gràcies a aquesta iniciativa, rep cinc joguets i d’aquesta manera, es garanteix el dret a l’infant a jugar.

La llista dels beneficiaries depèn dels serveis socials de cada ajuntament i en el cas de Cornellà, a més, vint-i-cinc famílies reben la visita de Ses Majestat els Reis d’Orient després de la cavalcada del 5 de gener. Els punts de recollida són els habituals: els mercats municipals, les entitats socials i la pròpia ONG, situada a l’inici del carrer Rubió i Ors. Per conèixer en detall la campanya d’aquest any, avui hem entrevistat el Joan Garcia, president de Creu Roja Cornellà. 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions