fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

La col·laboradora del programa CMO de Ràdio Cornellà i mestre d’educació infantil, Irene Isart, presenta un conte infantil titulat “La senyora guineu”. Aquest relat neix d’un projecte que desenvolupa al centre educatiu on treballa, per fomentar la sostenibilitat i el respecte per la natura entre els més petits.

El conte de “La senyora guineu” ensenya als infants a cuidar de la natura i el concepte dels “residus zero”. Per parlar sobre el projecte hem entrevistat Irene Isart.

 

L’Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona, ha presentat un estudi sobre l’impacte de la crisi de la COVID-19 en els hàbits de consum a Catalunya després del confinament. Aquest projecte l’ha encarregat l’Agència Catalana de Consum per analitzar les noves tendències que es puguin donar en el consum de béns i de serveis per part de la ciutadania.

 El Departament de Consum de la Diputació de Barcelona analitza les dades d’aquest estudi per valorar com estan sent aquests hàbits en el consum després del confinament i valorar si aquestes tendències es poden mantenir estables en el futur. Per analitzar aquestes dades de l’estudi,  avui en parlem amb Bet Linuesa, tècnica de consum de la Diputació de Barcelona: 

 

El GarageLab de la Fundació El Llindar ha rebut el premi Especial de Transformació Digital i Social de la Fundació Orange. Es tracta de la setena edició dels guardons “Grandes iniciativas” que organitzen la Fundación ATRESMEDIA i la Fundación ”la Caixa”, la Universidad Internacional de València i la Fundació Orange. El GarageLab de la Fundació El Llindar ha estat reconegut per ser un projecte d’alta innovació, desenvolupat de forma continuada amb col·lectius que es troben en risc d’exclusió social, i que a través d’un taller de fabricació digital, disminueix la bretxa digital dels joves alumnes, mentre que millora la seva predisposició i rendiment acadèmic a l’aula.

 

Cornellà finalitza aquesta setmana la campanya contra la LGTBIfòbia, coincidint amb el 28 de juny, Dia de l'Orgull. Els objectius de la iniciativa són informar la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, donar a conèixer el Servei d’Atenció Integral de Cornellà i reivindicar els drets sexuals de totes les persones. Per tal d’involucrar la ciutadania cornellanenca en la campanya, durant aquesta la setmana es convida a les persones a que pengin al seu Instagram alguna fotografia amb temàtica LGTBI utilitzant l’etiqueta  #decolorscornella.

 

 

La iniciativa ciutadana “Cornellà és una actitud” ha estat un èxit. El projecte ha aconseguit doblar el seu repte inicial i gràcies a la solidaritat de la ciutadania cornellanenca han arribat a superar les 3.000 samarretes venudes a favor de la Botiga Solidària. En total, gràcies a la venda de samarretes i de mocadors, s’han aconseguit més de 32.000 euros, que es destinaran al supermercat social. Un import que servirà per donar suport a aquelles persones més vulnerables de la ciutat davant la Covid-19.

 

El programa “Ona Musical” de Ràdio Cornellà ha preparat per aquest cap de setmana un programa especial amb l’actuació d’una desena d’artistes i amb la voluntat de fer difusió de diversos projectes solidaris.

L’”Ona Musical Festival” recull les actuacions de diversos artistes que han passat pel programa al llarg d’aquesta temporada o que ho faran a la propera. El cartell d’aquest festival virtual, que s’emetrà per Youtube al mateix temps que per Ràdio Cornellà, compte amb deu artistes de diferents estils musicals.

La finalitat del programa és donar a conèixer diferents ONGs i projectes solidaris. A més, el programa ha entrevista a un dels responsables de la Botiga Solidària de Cornellà, Benigno Martínez, i un dels organitzadors del concert solidari del Baix a Cornellà, Hilario Aguilar. 

L’Ona Musical Festival s’emetrà el diumenge a partir de la una del migdia per Ràdio Cornellà i també es podrá veure al canal de Youtube d’Ona Musical.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions