fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

La primera edició del Mujeres Alegres Festival arrenca aquest dissabte al Parc de Can Mercader. Es tracta d’una iniciativa que vol donar visibilitat al paper de les dones dins el món de la cultura, a més de promoure la igualtat de gènere a tota la vida social.

El Festival està promogut per un grup de dones del Baix Llobregat amb l’objectiu de que el 90 PER CENT de l’equip artístic i tècnic de l’esdeveniment sigui femení. En aquest sentit, l’organització vol crear un espai per mostrar manifestacions artístiques creades per dones des de diferents perspectives feministes. Escoltem Laura del Valle, promotora cultural i una de les organitzadores del Festival.

Durant tot el dia de demà, el Parc de Can Mercader acollirà diferents activitats culturals com teatre, taules rodones i tallers oberts a tota la família. Tornem a escoltar Laura del Valle, organitzadora del Mujeres Alegres Festival.

Així mateix, al llarg de tota la jornada el Festival oferirà un espai gastronòmic a càrrec de la cooperativa Diomcoop Iniciativa Social, una associació formada per persones migrades d’origen subsaharià.  Els visitants també podran participar en un mercat artesanal on tindran cabuda diferents projectes d’autoocupació impulsats per dones. 

La tornada al cole és per als més petits un dia de moltes emocions. D’una banda, la il·lusió de veure de nou al companys de classe i l’estrena de curs. D’altra banda, la tristor per les vacances que s’acaben i la tornada a la rutina. El nostre company Abel Vázquez ha estat a les portes de l’escola Suris on ha entrevistat a alguns dels nens i nenes que avui comencen el curs escolar.

En la plana solidària, aquest cap de setmana se celebra el primer esdeveniment "The Marmota Team". Una sessió de Cross Training pensat per recaptar fons a favor de Càritas. La cita és oberta a persones de fins a 65 anys, que vulguin fer un entrenament guiat per monitors professionals amb l’objectiu de divertir-se i col·laborar amb les persones que és ho necessiten.

El Cross Training es portarà a terme al box de CrossFit Travessia de l’Hospitalet i per participar només cal registrar-se a la plataforma "I am harder". Les inscripcions són gratuïtes però cal aportar algun aliment per a Càritas. Per donar més detalls, hem entrevistatun dels responsables de l’esdeveniment "The marmota team", Oscar Tena: 

 

L’Escola Bressol Municipal Rosa dels Vents celebra 10 anys de vida. Al llarg de la seva trajectòria, el centre s’ha caracteritzat per engegar un projecte on el vincle amb els infants i les seves famílies és una peça cabdal. Des de l’escola bressol destaquen en que l’etapa educativa dels 0 als 3 anys és molt important que els nens i nenes aprengui sobre rutines; tot i això, el centre també aposta per inculcar en els seus alumnes la relació amb la ciutat i el seu entorn; i també amb la cultura. Per celebrar el desè aniversari, el centre ha organitzat una gran festa oberta a totes les famílies. Per donar tots els detalls hem entrevistat Míriam Comino, directora de l’Escola bressol Rosa dels Vents: 

 

Els Amics de la Sardana de Cornellà celebren el Corpus amb una ballada i una exhibició de les activitats que es porten a terme a l’entitat: patchwork, puntaires i confecció. La cita és a la Plaça de Lluís Companys divendres, a les 18:30h.

La ballada de sardanes estarà a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà i s’interpretaran al voltant de 9 peces i una sardana incògnita. La persona que esbrini el seu nom s’emportarà un dolç com a premi. Per donar tots els detalls de l’activitat de festa Major, hem entrevistat el president dels Amics de la sardana, Ignasi Sayol: 

 

Els Castellers de Cornellà han engegat el projecte "INS 100% liles". És una iniciativa emmarcada al Pla Educatiu de l’Entorn i que compta amb el suport del Pla Director comunitari de Sant Ildefons. L’Objectiu és acostar la colla castellera al jovent cornellanenc.

Després de dos mesos i mig de projecte, un grup d’alumnes de l’institut Maria Aurèlia Capmany i de l’Institut Cornellà han creat la seva pròpia colla. Es tracta de la colla Jove del MAC i la dels Xiquets de Sant Ildefons. Per conèixer tots els detalls de la iniciativa hem entrevistat Anna Jiménez, membre de la junta dels Castellers i monitora del projecte; Wael Karroum; Kyrylo Denisouish i Ayman Hajji, alumnes dels Instituts Maria Aurèlia Capmany i Cornellà de Llobregat, respectivament.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions