fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El Banc de Sang i de Teixits demana donacions de sang durant l’estiu. En aquesta època de l’any les reserves es troben sota mínims i la necessitat de sang és constant. I és què es mantenen els tractaments oncològics als hospitals i augmenten també els accidents de trànsit.

Per aquest motiu, el divendres 4 d’agost, la unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits arribarà a Cornellà. Estarà ubicada a Plaça Catalunya durant tot el dia. Els grups de sang més demanats són els O positiu i negatiu; i l’A positiu.  Silvia Arcos és tècnica de promoció del Banc de Sang i de Teixits. 

Quatre famílies cornellanenques acullen aquest estiu un infant sahrauí procedent dels campants de refugiats del Tindouf. Cornellà Solidari és l’entitat responsable de portar a la ciutat el projecte “Vacances en pau”, que permet cuidar un infant d’entre 8 i 13 anys durant els mesos d’estiu per fomentar l’intercanvi cultural i, el més important, permetre que, almenys durant dos mesos, aquests nens i nenes puguin viure lluny del conflicte del seu país.

Aquest any han estat quatre famílies les que s’han sumat al projecte. Tres, són repetidores i només una, és nova. El perfil d’aquests cornellanencs que han decidit acollir són diversos: des de parelles joves, a famílies monoparentals, ciutadans amb fills o sense, de diferents edats i de diferents estils laborals. Només tenen una cosa en comú: són cuidadors d’infants sahrauís. Avui coneixem tres d’aquestes persones. És un reportatge de Beatriz Fontseré:

El Departament de medi ambient de Cornellà ha començat una campanya per divulgar els horaris autoritzar per dipositar escombraries i d’altres residus als contenidors de la ciutat. Per norma general, tots els contenidors de recollida selectiva, com la matèria orgànica, el paper i els envasos, es poden abocar entre les 20h i les 7.

En canvi, el rebuig, que és el contenidor que habitualment suma més bosses d’escombraries al llarg del dia, té un horari limitat de 20h a 21:30h. I el vidre es pot llançar durant tot el dia, entre les 8 i 21:30.

Per ampliar tota aquesta informació, entrevistem el tècnic de medi ambient de Cornellà, David Calabuig.

L’Exposició Amb A d'Astrònoma continua disponible al Museu Palau Mercader. Aquesta activitat pretén donar a conèixer el paper de les dones a la història, especialment al món de l’astronomia.

És una mostra adreçada al públic familiar que repassa les fites de l’astrofísica, en clau femenina. Un treball que intenta fomentar també les vocacions científiques entre les noies. La mostra està a càrrec de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona. Núria Miret és ajudant d’investigació d’aquest centre:

La ciutadania cornellanenca té una cita amb La Dansa dels Planetes. És una activitat complementària emmarcada a l’exposició Amb A d'Astrònoma, disponible al Museu Palau Mercader. La sessió pretén donar a conèixer alguns secrets del sistema solar i els moviments dels planetes que el conformen. Per participar cal fer reserva prèvia al departament de Patrimoni.

 La dansa dels planetes està a càrrec de l’entitat Explora 360 i s’adreça a famílies amb infants a partir de 10 anys. Entre els seus objectius està també el de fomentar la vocació científica entre les noies. L’activitat es podrà gaudir, de franc, en tres passis al llarg del matí de diumenge.  Isabel Rius és directora d’EXPLORA 360; i Isaac Rubio, director de projectes de l’entitat: 

El Centre Cívic de Sant Ildefons ofereix cursos intensius durant el mes de juliol. Aquesta instal·lació ha programat cursos i tallers, en col·laboració amb les entitats culturals instal·lades al centre. El centre, a més, manté obert el seu espai d’exposicions amb la mostra Color a la vida, de Rafael García. Estarà disponible fins el 27 de juliol.

Un dels cursos que s’imparteixen és el de bit-box. Un taller a càrrec de El Ritme del Carrer i que s’adreça a un públic més jove. Aquesta activitat comença avui i s’allargarà durant tres dies. Aquesta instal·lació també proposa sessions orientades a la gent gran. És el cas del taller de música i ball, amb el que pretenen treballar les emocions a través dels sons. Bartolomé Muñoz és el director del Centre Cívic de Sant Ildefons: 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions