fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

El Centre d’Informació i de Recursos per a les Dones, el CIRD, torna a oferir els seus serveis habituals de forma presencial. Aquest recurs municipal ha treballat durant l’estat d’alarma oferint el seu protocol d’emergència, per atendre les dones i els menors víctimes de violència masclista. Cas destacar que durant el confinament, és a dir, els mesos de març, abril i juny, han atès un 20% més de casos que en els mateixos mesos de l’any passat.

Actualment, el CIRD ha recuperat l’atenció presencial i ha reprès els programes que van quedar suspesos degut a la pandèmia, de forma virtual. Properament s’intentaran oferir sessions presencials en cursos com els d’autoestima, garantint les mesures de seguretat per a les assistents. També es treballa ja amb la XAJI, la Xarxa Activa de Joves per a la Igualtat, per mantenir el seu projecte de prevenció als centres educatius, de forma virtual.

Per donar tots els detalls hem entrevistat la cap de l’àrea de polítiques d’igualtat, Núria Jiménez: 

 

El nedador del Club de Natació de Cornellà, Xavi Garcia Tort, participa al projecte Upside Down Challenge, per a recaptar fons econòmics per a la investigació de la ELA. El cornellanenc recorrerà els 400 quilòmetres de la costa catalana acompanyant l’impulsor del projecte, Dani Rossinés. El projecte compta amb la participació de Juan Carlos Unzué, exjugador del FC Barcelona, qui va anunciar que patia aquesta malaltia el passat mes de juny. 

Cornellà participa a la Setmana Europea de la Mobilitat amb reptes individuals o familiars, per adaptar-se a les restriccions contra la Covid-19. Sota el lema "Per una mobilitat sense emissions", del 16 al 22 de setembre s’han programat diferents iniciatives que tenen com a objectiu potenciar l'ús del transport sostenible, conscienciant dels seus beneficis per a la salut de les persones.

Una d'aquestes propostes és la Baixcicletada, que es podrà desenvolupar fins al 27 de setembre. És la dissetena edició de la pedalada comarcal que enguany, a causa del coronavirus, ha canviat de format. Aquesta vegada, els participants es podran moure pels 9 municipis participants -entre els quals es troba Cornellà- i ho podran fer de manera individual o familiar sumant quilòmetres fins al darrer dia de l'activitat. El ciclista que més quilòmetres faci, guanya. Hi ha quatre categories: familiar, individual, intermunicipal i per quilòmetres. Els guanyadors de cadascuna d'aquestes disciplines rebrà premis i també se sortejarà una bicicleta, gentilesa de Bicibox. Per a participar, cal descarregar-se l'APP Ciclogreen i registrar-se per a comptabilitzar els recorreguts.

Una altra de les activitats previstes és Futuremob, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta proposta està formada per 3 reptes individuals de 30 dies de durada cadascun que tenen a veure amb el foment del transport responsable amb el medi ambient i amb la salut de les persones. L'AMB també proposa l'activitat "30 dies en bici", una campanya de foment de la mobilitat pedalable que té com a objectiu animar cada cop més gent a passar-se a la bici com a mitjà de transport quotidià. Entre els participants, a l'octubre es sortejarà una bicicleta elèctrica plegable.

Per donar tots els detalls de la Setmana Europea de la Mobilitat, hem entrevistat el tècnic de medi ambient a l’Ajuntament, David Calabuig: 

TALL INFO: PORTADA SETMANA EUROPEA MOBILITAT 20

 

L’Escola Sant Antoni Maria Claret de Cornellà, el SAMC, ha rebut un premi del Consell Esportiu del Baix Llobregat pel projecte "Batec Claret" que han desenvolupat sobre pràctiques i hàbits saludables i sostenibles entre els seus alumnes i docents. Aquest guardó està dotat amb un premi de 3.000 euros, que en aquesta ocasió serà compartit amb una altra escola, la Benviure de Sant Boi de Llobregat.

El projecte del SAMC es desenvolupa des de fa gairebé 6 anys i pretén fomentar hàbits de vida saludables. L’equip docent i els alumnes treballen conceptes com l’alimentació, el moviment i la gestió emocional a través d’activitats que també es traslladen a les pròpies famílies. Per donar més detalls sobre la iniciativa i valorar aquest premi, hem entrevistat Dani Pujol, membre de la comissió Batec Claret, responsable del projecte de promoció de la salut a l’escola: 

 

El Centre de Normalització Lingüística de Cornellà engega dilluns les inscripcions per al nou curs 2020-2021. Del 14 al 16 de setembre podran apuntar-se els alumnes que ja han cursat estudis al centre. A partir del 17 i fins el 25 de setembre, s’obriran les places per al nou alumnat.

El CNL encara el curs ampliant el nombre de cursos virtuals. Els nivells intermedis, de suficiència i el superior només s’oferiran en línia. Els nivells bàsics i elementals es podran cursar online o presencialment. A més, per adaptar la formació a les noves mesures de seguretat, aquest any el projecte del Voluntariat per la Llengua es farà únicament de forma telemàtica. Per donar tots els detalls, hem entrevistat via telefònica Neus Ortiz, dinamitzadora del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà: 

 

El professorat d’educació física del Baix Llobregat s’ha reunit per debatre l’inici de curs 2020-2021. Més de 140 docents han participat a la trobada organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat.

La cita, que s’organitza anualment per analitzar els reptes de cada curs, ha estat per videotrucada. Durantr el Fòrum s’ha manifestat el compromís de l’ens amb el desenvolupament de l’activitat esportiva a la comarca, i també s’ha posat en valor el paper de professors i professionals de l’esport en una situació com l’actual. També s’ha anunciat el premi de 3.000 euros per als centres que durant el curs passat van practicar i recollir les millors pràctiques en quant a hàbits saludables i sostenibles entre els seus alumnes i docents, que han estat l’escola Benviure de Sant Boi i l’escola SAMC de Cornellà.

A més, aquest curs se celebrarà el 40è Aniversari del Consell Esportiu. Per parlar de tot plegat, hem entrevistat el Director de Comunicació del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Gabriel Navales: 

 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions