fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Els usuaris del Citilab poden continuar les seves formacions aquests dies de forma virtual. La instal·lació cornellanenca, a més, presenta una proposta de formació en línia per tal que la ciutadania s’hi sumi durant el confinament. És una reportatge de Mireia Navarro: 

 

La ciutadania cornellanenca pot gaudir d’una àmplia oferta cultural durant el confinament. El Departament de Cultura de l’Ajuntament ha engegat iniciatives com l’”Esmorzar Cornellà” per, de forma virtual, gaudir de la música, la dansa o les arts escèniques, per exemple.  També es pot aprendre sobre la ciutat, de forma divertida, jugant a un Trivial a través de preguntes que es compartiran als stories d’Instagram del compte @culturacornella. 

D’altres entitats s’han sumat a les propostes. És el cas del Citilab que ofereix formacions en línia per a grans i petits; el Consell dels Infants que, a través d’un canal de Youtube D’UNICEF, convida els nens i nenes de la ciutat a explicar com passen aquests dies a casa; i  per últim, la Diputació de Barcelona ofereix la possibilitat de visitar virtualment exposicions de la Xarxa de Museus Municipals, com el del Palau Can Mercader, a través del seu canal de Youtube, “La Mirada tàctil”. 


L’Entitat Amics de la Gent Gran porta a terme el projecte #TrucadesContraelSilenci. Una iniciativa per acompanyar telefònicament les persones grans que han de passar el confinament soles a casa. Aquesta entitat col·labora en l'Organització Municipal Excepcional que ha creat l’Ajuntament per pal·liar els efectes del coronavirus entre els col·lectius més vulnerables. Esther Gil és la responsable de desenvolupament social d'"Amics de la Gent Gran": 

 

Una de les entitats que treballa aquests dies per atendre les persones vulnerables més afectades pel coronavirus és Creu Roja Cornellà. L’Entitat local desenvolupa diferents tasques, coordinades des de Creu Roja Catalunya o des de d'altres administracions com l’Ajuntament, gràcies al seu equip i persones voluntàries. 

La seva feina es desenvolupa en diferents àmbits com el suport a l'alberg de la Fira de Montjuïc, a la Botiga Solidària de Cornellà, les trucades telefòniques a la gent gran o dependent, usuàries del servei de teleassistència, o portant aliments o medicaments a aquelles persones que ho necessiten. 

Escoltem el testimoni de Lluís García i Alfonso Hurtado, dos voluntaris de Creu Roja a la ciutat i que expliquen quines feines porten a terme aquests dies i com s’adapten a les necessitats diàries de les persones que atenen: 

La Creu Roja de Cornellà segueix endavant amb els seus programes d’atenció a persones vulnerables adaptats a les circumstàncies d’aquests dies de l’Estat d’Alarma, tal com fa en totes les situacions d’emergència. Per tal d’explicar-nos quines són les seves línies de treball, them entrevistat Joan Garcia, president de Creu Roja Cornellà: 

 

Les mostres de solidaritat continuen a Cornellà. La Hermandad del Rocío de la ciutat ha creat una xarxa de persones que, de forma altruista, confeccionen mascaretes de tela per donar-les a diferents col·lectius que les necessiten. Aquestes mascaretes es realitzen amb els materials que tenen aquests col·laboradors a casa i s’esterilitzen pel seu ús. La xarxa solidària està formada a hores d’ara per una vintena de persones, tant membres de l’entitat com veïnat de la ciutat que ha volgut sumar-se.  Confeccionen les mascaretes a casa i la Guàrdia Urbana i un taxista de la ciutat s’encarreguen de la seva recollida i distribució. Aquestes mascaretes es destinen a diferents persones que poden fer-les servir: des de farmacèutics, personal que treballa a residències de gent gran, malalts oncològics o la pròpia guàrdia urbana, entre d’altres.

De moment, calculen que han fabricat 500 mascaretes casolanes. L’objectiu és arribar a les 1.500 unitats. Per aconseguir aquest repte, des de la Hermandad del Rocío fan una crida a la ciutadania cornellanenca per a que col·labori. Per a més informació sobre la iniciativa poden contactar amb l’entitat a través del seu compte de facebook o twitter, @HdadCornella109. Isabel Fuentes és delegada de relacions públiques, xarxes socials i caritat a la Hermandad del Rocío de Cornellà:

 

Al “Cornellà Notícies” d’avui parlem sobre com ens afecta als ciutadans l’Estat d’Alarma en tant a consumidors de béns i serveis. Entrevistem Bet Linuesa, tècnica del servei de suport a les Polítiques de Consum de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona: 

 

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions