fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

L’expansió de les noves variants del virus de la covid-19 està obligant molts països europeus a allargar o endurir les mesures de prevenció dels contagis: Portugal va començar divendres un nou confinament domiciliari d’un mes, Itàlia ha allargat les restriccions actuals fins al març i tant Dinamarca com els Països Baixos les han prorrogat fins a principis de febrer. I aquest diumenge ha sigut Àustria qui ha anunciat que les mesures que hi ha en vigor des del dia de Sant Esteve no s’aixecaran diumenge que ve, com estava previst, sinó el 7 de febrer. Repassarem les diferents mesures a Europa, amb l’ajuda de Gerard Rocha, des del Regne Unit i Francesco Bregoli des dels Països Baixos.

L'onada de fred ha tingut com a conseqüència directa un important increment del preu de l'electricitat.La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments.

Fins ara en total s'han atès un total de 194 persones entre els diferents punts d'atenció fixes i mòbils, i s'han auditat 44 llars. L’agent energètic Roger Reixach ens ajudarà a reduir el consum energètic i així estalviar en la factura.

Prop del 50% dels treballadors sanitaris de l'Estat van sortir de la primera onada de la Covid amb un risc alt de tenir un trastorn mental.

Ho recull un estudi liderat per investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar i dels centres d'epidemiologia, salut mental i salut pública de la xarxa CIBER, elaborat a partir d'enquestes anònimes a més de 9.000 professionals de 18 hospitals de Catalunya, el País Valencià, Madrid, Andalusia, Castella i Lleó i el País Basc.

Segons els investigadors, el 45,7% dels enquestats veu perillar la salut mental i té un risc alt, és a dir, que necessita una avaluació professional per confirmar la presència del trastorn. Analitzarem les dades d’aquest estudi amb l’ajuda del psicòleg Raül Carretero.

Les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica Moderna ja han arribat a Espanya. Serà la segona que s'administrarà contra la Covid-19 a l'estat. Però quines diferències hi ha amb la de pfizer, que s’ha començat a administrar? Són igual d’eficaces o segures?

Podem confiar en vacunes desenvolupades tan ràpidament? Respondrem a aquestes i altres preguntes amb el santfeliuenc Marc Olivella, Epidemiòleg salubrista al Departament de Salut de la Generalitat.

Avui finalitza a Sant Feliu la Marató de Sang, que s’ha instal·lat durat dos dies a la nostra ciutat sota el lema ‘Donar sang és una altra pel·lícula’.

El Centre Cívic Les Tovalloles (riera de la Salut, 7) compta amb un espai de donació de 10 a 14, i de 17 a 21 h. Les persones que vulguin donar sang hauran de reservar  hora a donarsang.gencat.cat.

Parlarem d’aquesta campanya amb el Manel Gastó, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Més de 8.000 alumnes, aproximadament el 18% de la població de Sant Feliu, han reprès el curs després de les vacances de Nadal a les escoles i instituts públics, concertats i privats del municipi, seguint els protocols i mesures davant la Covid-19. 

Educació assegura que les dades demostren que les escoles són un espai segur, mentre alguns experts demanen l'endarreriment del reinici escolar presencial davant la previsió que les dades epidemiològiques empitjorin i per l'aparició d'una variant del virus amb més capacitat de transmissió.

En parlarem de tot plegat amb Mireia Aldana, regidora d’Educació i Infància.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions