fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

A les 6 del matí ha finalitzat la primera nit de toc de queda a Sant Feliu, que ha tingut un caràcter pedagògic. És a dir, no s'han aplicat sancions. A partir d’avui, ningú podrà ser al carrer durant les vuit hores que van des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí, si no és per raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents. Sabrem en què consisteix aquesta nova mesura que s’aplica a tot Catalunya i quines són les seves excepcions. En parlarem amb el cap de la policia local, Raul Vidal.

Torna una nova edició, la 14a, de Válvulas y ritmos, una iniciativa impulsada per l’associació Kaligrafics.

Es farà aquest dissabte al carrer Constitució, i el proper 7 de novembre a la Rambla Marquesa Castellbell. Però aquesta serà una edició especial: una versió Covid Fight, com ells mateixos l‘han batejada, sense públic i amb mesures de seguretat. Coneixerem els detalls amb Mario Sancho, membre de Kaligrafics.

El Sindicat SAD de cuidadores professionals dels Serveis d’Atenció Domicilaris denuncia la manca d’EPIs per poder treballar de forma segura i reclama millores laborals.

Ahir a la tarda van ser a la plaça de la Vila per denunciar-ho. Escoltarem les seves reivindicacions de la veu de la presidenta del sindicat Pilar Nogués i també la resposta que dona l’Ajuntament, amb la regidora de Serveis Socials, Flavia Reina.

Unanimitat al Baix Llobregat per demanar que obrin tots els CAP de la comarca i millor coordinació amb Educació.

En les darreres reunions mantingudes amb la delegació del Govern de Catalunya, i els departaments de Salut i Educació de la Generalitat, els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat han fet arribar les seves reivindicacions. Coneixerem quines són les que s’han fet des de Sant Feliu amb l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz.

Fins al 2018, l’Organització Mundial de la Salut no va retirar la transsexualitat del catàleg de malalties mentals. Malgrat això, la Classificació Internacional de Malalties continua parlant de la transsexualitat com una “incongruència de gènere”. Aquests i d’altres conceptes dificulten la consecució de drets per part de les persones trans i també la seva vida quotidiana. En el marc de l’octubre trans, volem conèixer com es treballa a la nostra ciutat per acompanyar les persones Trans en els processos d’identitat i expressió de gènere. Per això, parlarem amb Rosa Maria Maristany, presidenta de Trans Baix Power Roses de Llobregat.

L'índex de risc de la pandèmia a la Unió Europea l'39;encapçala actualment la República Txeca, amb 821 punts. Segueixen els Països Baixos amb 581 i Bèlgica amb 497. Més enrere hi trobem França amb 395 i el Regne Unit amb 302. Però com està lluitant ara Europa contra la Covid19? Toc de queda, prohibició de trobades i bars tancats, són algunes de les mesures restricitives, força diferents, que s’estan prenent als països europeus per fer front a la segona onada del coronavirus. Les repassarem amb l’ajuda de persones que viuen a grans ciutats d’Holanda, Alemanya, Regne Unit i Itàlia.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions