fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Centres comercials i botigues grans podran obrir entre setmana amb un 30% d'aforament. La restauració d'aquests centres comercials, però, seguirà tancada.

En l’àmbit educatiu, es podrà recuperar la presencialitat el segon curs d'universitat a partir del 8 de març i a partir de dilluns les colònies estaran permeses, sempre i quan es facin amb el grup bombolla.

I en l'àmbit esportiu hi ha dues novetats: s'amplien les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada i l'aforament de les piscines passa del 30% al 50%. Són les noves mesures que ha anunciat avui el Procicat.

Aquesta tarda, a partir de les 6, se celebra telemàticament el ple ordinari del mes de febrer. Un dels punts més destacats serà la proposta per l’impuls econòmic del Pacte de Ciutat, que inclou mesures complementàries per garantir els drets bàsics de la ciutadania, per revitalitzar i reactivar l'activitat econòmica i sobre els nous usos de l'espai públic i equipaments de Sant Feliu. A més, proposa impulsar la dotació econòmica amb 8Md’€  i allargar-lo mig any, fins al juliol de 2022.

S’inicien les obres de construcció de 40 habitatges públics sostenibles i dissenyats amb perspectiva de gènere a Sant Feliu. L’AMB, a través de l’IMPSOL, ha posat avui la primera pedra d’aquesta nova promoció de pisos amb protecció oficial al carrer Anselm Clavé.

Avui és 23-F: 23 de febrer del 2021, i fa, per tant, 40 anys de l’intent de cop d’Estat perpetrat per l’exèrcit amb Antonio Tejero entrant al Congrés dels Diputats. El sumari 2/1981 és avui encara un document classificat i no serà públic fins al 2031, quan hauran passat 50 anys dels fets.

Escoltarem com van viure aquell moment, dos regidors del PSUC de l’ajuntament de Sant Feliu durant el mandat 1979-1983: Jaume Bosch i Maria Comellas.

Avui comença la pròrroga de mínim una setmana més de les actuals mesures de contenció de la Covid-19. L'única nova mesura que flexibilitza les restriccions està adreçada als infants, i contempla la represa d'activitats extraescolars, d'esport escolar i lleure educatiu per a nens i nenes d'Educació Infantil i Primària, tot i que es puntualitza que s'hauran de portar a terme evitant l'aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles.

Recordarem per àmbits quines són les mesures vigents actualment i parlarem amb Tom Charles Johnson, cap de projectes de l’Escola Municipal de Música

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a Infantil i Primària, permet les activitats de lleure i també els entrenaments de l’esport federat.

Pel que fa a les dades epidemiològiques de les últimes hores a Catalunya, demostren que continuen baixant els indicadors i la pressió assistencial. Ara mateix hi ha 2.026 persones ingressades per Covid als hospitals, una norantena menys que ahir. També baixa la pressió a les UCI, i ara hi ha ingressats 613 pacients greus.

La velocitat de reproducció de la malaltia Rt o Rho es manté estable i ara és de 0,86. El risc de rebrot baixa i ara és de 264 punts. Pel que fa a la vacunació, hores d'ara un 2,3% de la població de Catalunya ja ha rebut la segona dosi.


loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions