fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Tres de cada quatre empreses creades amb el suport de l’Ajuntament es mantenen 3 anys després. La xifra supera en 10 punts la mitjana de la comarca i gairebé en 14 el de tota la demarcació de Barcelona.

 

És una de les principals dades que es desprenen del darrer estudi de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

L’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, va assistir ahir com a membre de l’Àmbit 4, l'àrea d'aplicació del Pla d'actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire, a la reunió convocada pel conseller de Territori i Sostenibilitat.

 

L’objectiu de la trobada era analitzar la decisió de Brussel·les de denunciar Espanya per la contaminació atmosfèrica i acreditar davant d’Europa les mesures que s’han pres per rebaixar els límits de contaminació.

 

Sant Feliu és un dels municipis que vulnera els nivells de contaminació de l’aire, i des de l’Ajuntament ja han pres bona nota per tal de minimitzar els efectes a mig termini.

 

En parlem avui al 105.3 Notícies amb l’alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz.

Després que Brussel·les hagi denunciat Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per la contaminació a àrees com la del Baix Llobregat, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha convocat avui una reunió amb les administracions i institucions implicades per analitzar la situació. Sant Feliu és un dels municipis que vulnera els nivells de contaminació de l’aire i que ha estat convocat com a membre de l’’Àmbit-4, l'àrea d'aplicació del Pla d'actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire.

 

L’objectiu de la trobada d’avui és acreditar davant d’Europa les mesures que s’han pres per rebaixar els límits de contaminació.

Quina consideres que és la millor proposta per la ciutat després del soterrament? Aquesta és la pregunta que es farà als santfeliuencs i santfeliuenques en la consulta popular que se celebrarà del 28 d’octubre al 17 de novembre amb l’objectiu de decidir el nou espai de centralitat  de Sant Feliu, un cop soterrades les vies del tren.

El text de la Ponència Unitària del Soterrament que acordava la celebració d’aquesta consulta és una de les mocions que es van aprovar en el ple municipal d’ahir. Una sessió plenària que va comptar amb una cinquantena de punts, entre ells 3 mocions més.

Avui, al 105.3 Notícies repassem el més destacat del primer ple ordinari d’aquest nou mandat amb els seus protagonistes.

Lamentablement, amb la pujada de temperatures arriben els mosquits, que comencen a atacar durant el dia i a la nit, i per a moltes persones es converteixen en un autèntic mal de cap. 

El control de mosquits és competència de la Generalitat de Catalunya, tot i que l’any 1989 va delegar-la al Consell Comarcal del Baix Llobregat. Es tracta d’un servei que controla les plagues de mosquits de 18 municipis del Baix Llobregat, l’Hospitalet, el port i l’aeroport de Barcelona. Controlar les plagues és una qüestió de salut pública i una manera de reduir el risc de transmissió de malalties.

Avui, al 105.3 Notícies, coneixerem millor aquest insecte i també les funcions d’aquest servei amb Carles Aranda, director del Servei Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Molts santfeliuencs i santfeliuenques comencen a marxar de vacances i a deixar els seus habitatges buits, la qual cosa pot convidar als lladres a entrar-hi. Per aquesta raó, des dels Mossos d’Esquadra recomanen prendre certes mesures per augmentar la seguretat als domicilis.

Avui, al 105.3 notícies, en parlem amb Joan Ramon Cruz, cap oficial de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu.

loading...
AGENDA
28/08/19 | 11:00
VIII Sancti Felicis
Dia i hora: 28/08/19 | 11:00

Lloc: Sant Feliu de Llobregat
VIII Sancti Felicis
28 dimecres VIII Sancti Felicis A partir de les 11 h: mercat medieval, tallers, jocs, tir amb arc, actuacions, viatge per la història de Sant Feliu i sopar amb botifarrada medieval Celebració del 1017è aniversari de la primera referència escrita del nom de Sant Feliu i de l’11è aniversari de Calaix de Sastre Lloc: Palau Falguera (jardins) Organització: Calaix de Sastre0

Avisa'm

1h abans
2h abans
1d abans
2d abans
Correu electrònic:

09/09/19 | 23:00
Festes Sant Llorenç
Dia i hora: 09/09/19 | 23:00

Lloc: Sant Feliu de Llobregat
Festes Sant Llorenç
9 divendres 18 h Bitlles tradicionals catalanes Lloc: pl. Vila 20 h Animació infantil Lloc: pl. Vila 21 h Sopar a la fresca Lloc: pl. Vila 21.30 h Ball a la fresca, amb l’Orquestra Atrium Lloc: pl. Vila 21.30 h Cinema a la fresca: Els crims de Grindelwal Lloc: pl. Llorenç Sans 10 dissabte 11.45 h Repic de campanes Lloc: pl. Vila 12 h Missa solemne de Sant Llorenç i petit refrigeri Lloc: pl. Vila 13 h Pica-pica en honor dels Llorenç Lloc: pl. Vila 17.30 h 3r Torneig de Petanca Sant Llorenç Lloc: pistes de petanca San José. Preus: socis, gratuït, no socis, 2 € 19 h Sardanes, amb la Cobla Rambles Lloc: pl. Vila 22 h Havaneres i rom cremat Lloc: pl. Vila0

Avisa'm

1h abans
2h abans
1d abans
2d abans
Correu electrònic:

avís
+ ACTIVITATS
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions