fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Les dades de propagació i contagi molt sovint fan ombra a una altra realitat que a poc a poc es fa visible: les altes i la recuperació.

 Aquests darrers dies estem veient com professionals de la sanitat acompanyen amb aplaudiments les altes dels primers pacients amb coronavirus que ja poden tornar a casa recuperats.

Avui, al 105.3 Notícies, volem donar veu a l’altra cara de la lluita contra la pandèmia, la que se’n surt i fa una crida a la calma i la perseverança en el confinament. Coneixerem la història de la Laura i el seu marit, que ja ha rebut l’alta hospitalària i ara es troba en aïllament a casa acabant-se de recuperar.

Cada país està prenent mesures per fer front a l'impacte de la crisi del coronavirus. Com s'està gestionant a nivell polític arreu del món? Hi ha moltes diferències entre països? Com ho estem fent a Espanya i a Catalunya?

Avui, al 105.3 Notícies en parlem amb Lluís Foix, periodista especialitzat en política internacional.

Ara per ara no existeix cap medicament per al COVID-19 i probablement passaran alguns anys fins que se'n dissenyi, provi i certifiqui algun.

El millor que podem fer, ara com ara, és provar amb medicaments que es van dissenyar per altres malalties com l’èbola, la malària, o el VIH. L'OMS ha llançat un gran assaig clínic batejat amb el nom de "SOLIDARITY" (Solidaritat), en el qual participaran milers de pacients, a diferents països, amb 4 medicaments ja coneguts.

Encara que no curin del tot la malaltia causada pel nou coronavirus, els científics esperen que algun d'aquests medicaments alleugi o redueixi si més no el temps que els pacients passen a vigilància intensiva.

Avui, al 105.3 Notícies, descobrirem el procés de creació d’un medicament, i ho farem amb el farmaepidemiòleg Joan Fortuny.

La nostra comarca i, en concret la ciutat de Sant Feliu, ha viscut en el passat crisis sanitàries especialment dramàtiques, com la grip del 1918, que va fer centenars de morts, i diversos episodis de pesta en temps més reculats.

Avui, al 105.3 Notícies descobrirem, amb la Mari Luz Retuerta, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, quines són les pitjors pestes i epidèmies que ha patit Sant Feliu al llarg dels darrers segles.

Informatiu 105.3 Notícies

El Regne Unit va anunciar ahir que aportarà 230 milions d’euros addicionals per investigar una vacuna contra el Covid-19 ala Coalició per les Innovacions en Preparació per a Epidèmies, una iniciativa público-privada que es va llançar al fòrum econòmic de Davos l’any 2017. Mentrestant, els hospitals britànics estan vivint aquesta setmana un autèntic allau de malalts de coronavirus.

Avui, al 105.3 Notícies parlem de la situació de la pandèmia al Regne Unit i ho fem amb l’Albert Bonet, un jove santfeliuenc que viu entre Sant Feliu i Londres i a qui el confinament l’ha enxampat a la nostra ciutat.

loading...
AGENDA
Dia i hora: 09/04/20 | 11:00

Lloc: Sant Feliu Llobregat
Anul.lades totes les activitats de l'agenda pública
Anul.lades totes les activitat de l'agenda pública fins a nova ordre0

Avisa'm

1h abans
2h abans
1d abans
2d abans
Correu electrònic:

avís
+ ACTIVITATS
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions