fxtoggle
Ràdio Desvern
loading...
AUDIOS

Avui dilluns comença el primer tram de la desescalada que, en principi, hauria de durar dues setmanes. També es mantenen el confinament de cap de setmana i el toc de queda, però s'aixequen algunes restriccions, segons el que ha publicat el DOGC.

Entre les restriccions, es limita l'aforament al 30% a l'interior de restaurants, botigues o centres religiosos, i fins al 50% en teatres, cinemes o sales de concerts. També es reprenen les activitats extraescolars.

Repassarem com serà aquest primer tram de la desescalada a la nostra ciutat i escoltarem els propietaris d’alguns bars i restaurants de la ciutat, després d’estar tancats al públic des del passat 16 d’octubre.

El pla de desescalada presentat ahir pel govern de la Generalitat després de l'aprovació del Procicat, es començarà a aplicar dilluns i es revisarà cada 15 dies.

El pla té 4 trams progressius que, en funció de l'evolució de la pandèmia, s'anirà avançant, prorrogant o revisant. Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada s'han reduït a 2: la velocitat de transmissió, o Rt, i els ingressos hospitalaris setmanals.

El toc de queda es manté en els quatre graus d'obertura de les 10 de la nit a les 6 del matí i també es manté durant tots els trams la recomanació a les empreses de fer teletreball.

Cinebaix participa en la 3a edició de l'European Cinema Night, una iniciativa d'Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb Europa Cinemas, una xarxa de cinemes europeus de la qual CineBaix és membre. Ho farà avui amb la projecció de “El joven Ahmed” i un cinefòrum que comptarà amb el psicòleg, educador i periodista Jaume Funes.

Demà començarà també el Festival de Cinema de la Mediterrània i del Llevant de La Mostra de CineBaix, que arriba a la 14a edició adaptant-se al context de pandèmia. Parlarem amb Xavi Bachs, president de Cinebaix i amb Jaume Funes.

El Govern modifica el pla de reobertura de Salut en una reunió extraordinària, celebrada ahir al vespre. La modificació principal és que els restaurants podran tenir obert fins a les nou del vespre, en lloc de les cinc de la tarda.

Us expliquem l'esborrany del pla de desescalada amb què estan treballant els departaments de Salut i Interior, que preveu una primera fase, que començaria dilluns vinent, dia 23, obrir la restauració al 30%, tant a les terrasses com a l'interior, així com cinemes, teatres, sales de concerts al 50% d’aforament.

Aquest pla l’hauria d’aprovar el Procicat avui mateix.

La direcció de la residència Falguera havia comunicat a les famílies que es convertiria en centre de referència per atendre malalts de Covid però finalment Salut ha fet marxa enrere i no ho serà.

Una vintena de famílies s'havien unit per protestar contra aquesta decisió i ahir es van concentrar a les portes de la residència per alçar la seva veu, va ser just després de reunir-se amb representants de l’Ajuntament i de la Generalitat. Escoltarem les queixes i dubtes dels familiars dels residents, el posicionament de la Fundació Valparadís, qui gestiona el centre i també de Flavia Reina, regidora de Serveis Socials.

La residència pública Falguera NO serà finalment un centre de referència Covid. 

Arran del correu rebut per les famílies de part de la residència dimecres passat a la tarda, sobre que la residència seria centre de referència per acollir pacients amb covid19 d’altres residències de la comarca, es va generar un malestar i inquietud entre els familiars. Ara, el Departament de Salut sembla que ha canviat d’opinió.

Ens aclarirà aquesta decisió Flavia Reina, presidenta de l’Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Social.

loading...
AGENDA
CONTACTE
© Informatiu Comarcal, emissores municipals del Baix Llobregat. Disseny i programació En antena produccions